Albirea dintilor cu bicarbonat

octombrie 18th, 2010 Posted in Albirea dintilor natural

Albirea dintilor cu bicarbonat de sodiu este o metoda veche si foarte folosita. Are avantajul ca o poti utiliza acasa, e ieftina si functioneaza. Citeste in continuare de ce bicarbonatul albeste dintii, cum sa-l aplici si ce riscuri exista.

Bicarbonatul de sodiu este folosit in bucatarie, intrand in compozitia prafului de copt. Este usor de gasit in magazine. Si il poti utiliza pentru a-ti albi dintii. Iata cum:bicarbonat albire dinti

  • cea mai simpla metoda este sa moi periuta de dinti bine in apa, apoi sa o treci prin bicarbonat de sodiu si sa periezi temeinic dintii
  • daca vrei sa creezi propria pasta de dinti, pune o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un vas mic, adauga putina apa si amesteca pana obtii o pasta.

Bicarbonatul de sodiu actioneaza mecanic asupra dintilor, fiind compus din cristale cu efect abraziv. El polizeaza dintii, indeparteaza petele si ii “albeste”. De aceea il gasesti in compozitia multor paste de dinti.

Atentie: efectul abraziv poate sa dauneze smaltului in cazul in care il utilizezi prea des.

Tine minte: utilizeaza bicarbonatul de sodiu de maxim doua ori pe saptamana, preferabil numai o data la 10 zile. Nu utiliza praf de copt, ci numai bicarbonat de sodiu in stare pura (praful de copt contine in plus acizi care pot dauna smaltului).

Tu ai folosit bicarbonat de sodiu sa albesti dintii? Cu ce rezultate?

Cuvinte cheie:

Comenteaza acest articol